SZOLGÁLATÓ

SZERVEZETEK

Keresés
Mail - lista

 

Üdvözöljük

 

A „Donaudreieck” három egymást határoló országban élő német kisebbség valamint azok szervezeteinek és intézményeinek közös hálózata. A három ország: Horvátország, Szerbia és Magyarország.

 

Ez a honlap a közös identitásunkon alapuló hálózatunk platformja, melynek képviselői már több éve kötetlen formában a határokon átnyúló „Dunai-háromszögben“ úgymint Horvátországban, Szerbiában és Magyarországon működnek együtt. Célja továbbá a közös nyilvános megjelenés.

 

Itt rendszeresen olvashatnak információkat regionális rendezvényekről, találkozókról és közös projektekről

E honlap célja a kapcsolatrendszer elmélyítésének és a kölcsönös segítségnyújtás elősegítése. Ezzel szeretnénk az említett országok és Európa eggyé válását segíteni.

 

Honlapunk egyes szolgáltatásai:

 

Együttműködés, határokon átnyúló projektek

Szeretne egy áttekintést kapni arról, hogy kik a „Donaudreieck – Dunai háromszög“ szervezői és betekintést nyerni az őket összekötő együttműködésről? Itt találhatja meg az információkat az egyes szervezetekről és intézményekről, valamint az Együttműködésük részeit.

 

A „Dunai-háromszög“- képviselői számára a regionális találkozók teszik lehetővé a személyes kapcsolattartást. Ezeken a rendezvényeken a  közös gondolkodás eredményeképpen számos, határokon átnyúló projekt ötlete merül fel. Ha látni szeretné mi történik jelenleg a „Dunai-Háromszögben“, vessen egy pillantást az aktuális információkra.

 

Összegyűjtöttük a határokon átnyúló projekteket támogató intézetek, szervezetek linkjeit.

 

A német nyelv az oktatás és a karrier területén

A „Dunai háromszög“ számos intézményében oktatnak német nyelvet. Itt találhatják meg azon óvodák, általános iskolák , középiskolák, pedagógiai intézetek, főiskolák és egyetemek címeit, ahol a német nyelvet nemzetiségi  illetve idegen nyelvként oktatják.

 

Német tudással munkát kereső magánszemélyek illetve cégek részére, akik célzottan németül beszélő munkatársat keresnek, állítottuk össze állásbörzénket.

 

Turizmus

Érdekli a régió, a szomszédos ország? A Mi régiónk képekben és térképeken címszó alatt találja a szükséges információkat, melyekkel utazását a régióba vagy kirándulását a szomszédos országba meg tudja tervezni.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatók: