KORISNIČKI SERVIS

USTANOVE

Pretraga
Mail lista

 

Dobro došli

 

"Podunavski trougao" je mreža nemačkih manjina i njima bliskih organizacija i institucija u tromeđi Hrvatske, Srbije i Mađarske.

Ova web-stranica je temelj i identitet naše mreže, čiji predstavnici već duži niz godina samostalno i prekogranično sarađuju u podunavskom trouglu Hrvatske, Srbije i Mađarske. Ona je takođe i službeni glasnik.

Na ovome mestu ćemo redovno izveštavati o regionalnim susretima i zajedničkim projektima. Ova web-stranica treba da pomogne jačanju mreže i međusobnoj potpori. Ovime želimo da damo naš doprinos zajedničkom srastanju tri zemlje i jedinstvu Evrope.

 Pregled nekih usluga naše web-stranice:

Povezivanje i prekogranični projekti

Želite da vidite pregled aktera saradnje u Podunavskom trouglu i da steknete uvid u aktivnosti, koje ih povezuju? Ovde ćete naći informacije o pojedinim organizacijama i institucijama, kao i elemente njihove sradnje.

 

Predstavnici Podunavskog trougla  redovno se sastaju na regionalnim susretima. Tu nastaje i velik broj ideja za prekogranične projekte. Da biste videli šta se trenutno dešava u Podunavskom trouglu, pogledajte stranicu sa aktuelnim informacijama.

 

Za Vas smo prikupili linkove institucija koje pružaju finansijsku podršku prekograničnim projektima.

 

Nemački jezik u obrazovanju i poslu

Nemački jezik se unutar Podunavskog trougla podučava u mnogim obrazovnim institucijama – za Vas smo prikupili adrese vrtića, škola, viših škola i fakulteta.

 

Za sve, koji s dobrim znanjem nemačkog jezika traže posao, i za firme, koje ciljano traže saradnike sa poznavanjem nemačkog jezika, pogledajte našu Berzu rada.

 

Turizam:

Želite da posetite regiju, susednu zemlju? Na stranici Naš region u slikama i kartama možete pronaći sve potrebne informacije, kako biste mogli isplanirati putovanje u regiju ili posetu u susednoj zemlji.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pokrovitelji: